jennielie

Jennie-Lie

V.25

“Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling.”
 
Hur häftigt är det inte att trollen nu kan ligga där inne och känna av varandra? Tänk så mysigt de måste ha det? Alla barnmorskor vi träffat, alla böcker vi läst och brev vi fått säger att från och med V.25 så kan de titta ut när som helst, men det är jag inte riktigt redo för. Har inte känt att det är något på gång så jag är ganska lugn över att de kommer stanna där inne. Kroppen känns ändå helt okej och jag har börjat lära mig känna av signaler när jag är trött eller inte ska gå mer i tid. På onsdag är det dags för vår sista träff med barnmorska här i Göteborg innan vi flyttar upp till Östersund.
 
– Det jobbigaste just nu är halsbrännan. Till och med ketchup är för starkt för min stackars mage och jag som äter ketchup på ALLT. Ska kolla med barnmorskan om jag kan ta några sugtabletter eller liknande när det är som värst.
– Magen växer och växer och växer….Hampus säger varje dag att den blir större, och det känns. Att böja magen går inte längre, hugger till ordentligt om jag försöker böja mig ner för mycket.
– Sista veckan på jobbet, just nu jobbar jag halvdagar och det behövs. Varje dag jag kommer hem så blir det raka vägen till sängen eller soffan för att sova i någon timme. Sen orkar jag vara uppe till ca. 22 på kvällarna.
– Har haft en riktigt drömvecka, och då inte dröm som härlig, utan jag drömmer flera konstiga drömmar varje natt. Ofta handlar det om födseln, Hampus eller familjen. Men det kan också vara helt ologiska drömmar som att jag är på festival, jobbar eller träffar på galna katter.
– Det sparkar mycket i magen, nu försöker jag lära mig vem som är vem för att kunna hålla koll på att båda rör sig. Inte alls lätt kan jag berätta, jag chansar på att de fortfarande ligger ungefär som när vi såg dom på RUL. Mycket rörelser känns uppe till höger eller nere till vänster. De som känns uppe till höger är ofta mycket starkare och de som Hampus har kunnat känna bäst. Medan de nere till vänster är lugnare och mer som långsamma tryck, däremot så är det den sidan som ibland verkligen får spratt och buffar hur mycket som helst.
När flytten väl har gått till Östersund så börjar det bli dags att kolla igenom inköpslistan för att se vad vi saknar. Och verkligen boa in oss i vårt nya hem, det längtar jag till mycket just nu.
Magen och jag på SPA i vecka 23+3
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Har också halsbränna så här i v 26. För mig funkar det med ett/två glas mjölk eller yoghurt som neutraliserar lite. Ett måste om jag ska kunna äta nått surt! Tips tips 🙂

stats