jennielie

Jennie-Lie

Mina bröst är mina igen!

Jag har inte velat skriva något förut för risk att få pekpinnar hit och pekpinnar dit. Men jag har helt slutat att amma! I ungefär två, tre veckor har vi bara gett Leia och Mattis ersättning, och hela resan dit blev ganska naturlig.
 
Mattis har ju alltid varit den som ammat mest, Leia har varit piggare på flaskan förutom på kvällarna. Men för några veckor sedan så började Mattis att äta ungefär varannan timme när han ammade, medan han åt ungefär var fjärde timme med ersättning. Han blev helt enkelt inte mätt. Och eftersom att Leia alltid behöver lite mer uppmärksamhet när hon ammar så är det svårt att mata Mattis med flaska samtidigt. Så mer och mer fick de båda flaskan.
 
Tillslut en kväll sa jag till Hampus att jag funderade på att sluta amma. Som vanligt så stöttade han mig direkt, jag sa att jag inte var helt säker men att jag tänkt på det några dagar eftersom matningarna går lättare med flaska. Sen efter det ammade jag Mattis och Leia en varsin sista gång och nu så går de toppen med flaskan.
 
Jag hade en oro att det inte skulle gå att trösta Leia på kvällarna, eller att det skulle bli jobbigt att göra mat till Mattis på nätterna, men det har gått supersmidigt. Och mina bröst är bara mina igen. Självklart finns det för och nackdelar med allt men just nu känns det helt rätt och jag kunde amma mina tvillingar i ett halvår så jag är supernöjd!
En av de få gånger jag försökte dubbelamma, det var ingenting för mig!
 
Jag har ju haft så galet stora bröst känns det som, så ska bli spännande att se om de vill gå tillbaka. Redan nu har de iallafall blivit mycket mer normala.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Gud, så skönt, samma här! Har också stoppat helt sen några veckor tillbaka och det var helt enkelt pojken som inte var intresserad längre, haha. Det har gått bra att äta från både det ena och det andra fram tills det att vi introducerade puréer, DÅ blev det heeelt ointressant med bröstmjölk. Men det blev cirkalisa 6 månader här också, och det är ju bara sååå skönt att kunna rota bland icke amningsvänliga kläder igen! 🙂

  ps. förstår precis vad du menar med pekpinnar… :/

  1. jennielie
   Jennie-Lie

   YEAY! Heja oss!!! Ja jag packade bort alla linnen och BHar idag, nu är den här perioden över. Även om jag kommer sakna den lite så känns det faktiskt helt rätt och skönt. Speciellt eftersom det gått så bra att slutat 😀
   KRAM

stats