jennielie

Jennie-Lie

Beskedet om tvillingar – jag ser hjärtan

Vi hade bestämt oss för att göra ett KUB-test, här i Göteborg får alla göra det men är du under 30 år så betalar du det själv. KUB är ett test där man får fram sannolikheten på att barnet/barnen skulle ha någon kromosomavvikelse, och fungerar så att man tar ett blodprov, gör ett ultraljud och anpassar efter mammans ålder.
 
Måndag eftermiddag, dagen innan vi gick in i V.13 så var det dags för ultraljudet, blodprovet tog jag vid inskrivningen vilket gör att man får besked direkt av barnmorskan. Vi fick en väldigt fin barnmorska som peppade oss och gick igenom vad proverna visar och att hon själv kommer att kolla först och sedan visa oss och berätta vad hon ser.
 
Bara att gå in i rummet kändes väldigt konstigt, att vi var där för vår egen skull och snart skulle vi förhoppningsvis få se vårt frö på en skärm. Sekunderna innan barnmorskan började prata så låg jag bara och tittade på Hampus och hade en känsla av att vad som än händer så klarar jag det med den här mannen vid min sida.
 
Hon berättade att hon ser ett friskt hjärta som slår fint, och jag kände att jag kunde pusta ut. På någotvis var det just hjärtat jag längtade efter att få se. Sen blev hon tyst igen innan hon fortsatte – Jag måste ändra mig och säga jag ser friska hjärtan, för det ligger två stycken här inne.
 
Mina första tankar var att det var ett skämt, att Hampus hade fixat det här. Det var nämligen så att Hampus länge sagt “det är säkert tvillingar”, på grund av att jag mådde så dåligt och var så trött. Men när hon vred skärmen, och vi fick se två små troll, så bara skrattade och grät vi lyckotårar! Redan där var det de finaste jag någonsin sett, och mina tankar snurrade kring hur vi kunde ha turen att få två.
 
Första bilden på våra små troll, som dessutom så snällt la sig skavfötters för att få plats på samma bild!
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Härligt, grattis! Minns själv vilken chock och lycka det var när min barnmorsk berättade att vi skulle få tvillingar. Du har något otroligt fantastiskt framför dig. Grattis igen!

 2. Anonym

  Grattis. 😊 jag fick reda på att jag oxå vänta tvillingar i v.13. Men när jag var hogyn. Men vart lika glad för det. 😁 känslan från att veta att man ska bli föräldrar till ett barn vart ju så mycket större när det visade sig vara två. Helt fantastisk 😁 all lycka till er! 😊👍

 3. Anonym

  Grattis. 😊 jag fick inte ett sånt fint
  Besked när jag fick reda på det. Men vart väldigt glad ändå. Känslan som ändras från att fixa barnrummet för ett barn till tvåbarn. Helt fantastisk 😁 all lycka till er! 👍

 4. Anonym

  Åh jag blev alldeles rörd. Jag skall inga fler ha (har sex barn) men känslan på första ultraljudet är obeskrivlig. Nu får jag se fram emot barnbarn istället 🙂

 5. Anonym

  Så fantastiskt! Förstår att ni måste blivit chockade. Att tro att man väntar ett barn men så visar det sig vara TVÅ. Kan inte ens föreställa mig känslan. Lycka till med allt nu!

 6. Emelie

  Åh så roligt! Måste vara helt fantastiskt att bära tvillingar, fascinerande på nåt sätt och så otroligt att de får plats. 🙂

 7. Emelie

  Åh så roligt! Måste vara helt fantastiskt att bära tvillingar, fascinerande på nåt sätt och så otroligt att de får plats. 🙂

 8. Anonym

  Åh underbart med tvillingar 🙂 GRATTIS 😀
  Grät en liten glädjetår här. För jag vet själv när vi var på ultraljud första gången . Underbar känlsa:D

 9. Tess

  Stort grattis! 🙂 Många som trodde jag skulle få tvillingar för att jag mådde så extremt dåligt. Så om man mår sämre när man väntar fler barn samtidigt är jag nog glad att jag ändå fick en enda…hehe 🙂

stats