Jennie-Lie

V.23

Från 1177.se ”Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt. Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obekvämt. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Ännu en vecka avklarad, en mycket bra vecka då jag äntligen börjat känna av mupparna i magen lite mer. Nu ligger vi på kvällarna och bara väntar på att de ska bli tillräckligt starka för att buffa till så Hampus får känna. Enligt alla tvillingsidor och barnmorskor så bör man från och med vecka 25 vara redo för att barnen kan komma när som. Det är alltså om två veckor? Känns helt galet, men vi hoppas att de vill stanna inne i magen i flera veckor till.

– Magen fortsätter att växa snabbt, idag har jag på mig samma klänning som jag hade när vi var på RUL och jag som tyckte jag hade en stor mage då kan inte göra mer än att skratta. Vart ska det här sluta? Framförallt överdelen av magen börjar puta ut mer, och jag märker även att sidorna inte alls har några konturer kvar.

– Nätterna funkar fortfarande bra, upp och kissa en gång per natt. Får alltid lite ont i magen när jag kryper tillbaka ner i sängen. Lite som mensvärk, men det går över på bara någon minut. Kanske är för att de där inne vaknar till också?

– På tisdag ska vi till barnmorskan för att mäta magen och väga mig, första gången sedan inskrivningen. Ska bli spännande att se hur jag ligger till. Vikten bryr jag mig minst om, så länge min kropp mår bra och kan bära två barn så spelar siffrorna ingen roll.

Vi passade på att ta lite nya bilder på magen, skillnaden på tre veckor mellan v.19 (18+4) och v.22 (21+5).

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats