Jennie-Lie

Föräldragrupp för prematurbarn

Jag har ju helt glömt att skriva om vårt första möte med föräldragruppen för prematurbarn som vi var på i tisdags. Min känsla när jag var påväg dit var att, varför ska jag träffa dem här? Min vanliga föräldragrupp är ju hur bra som helst? Men oj vad glad jag är att vi gick dit. Tänk va skönt att få prata med dom som förstår vad man själv gått igenom, som också har barn som inte fått komma den naturliga vägen, som också dygn efter dygn undrat om de ska klara sig, undrat om de gått upp några gram i vikteller fått höra att deras barn har en liten hjärnblödning.
En helt vanlig dag i början av våra trolls liv, maskiner som pep, bebis som satt fast i massa sladdar och sov i en bur.
 
Vi höll på mellan 10-12, alltså två hela timmar och pratade om just när de föddes. Hur kände jag? Hur kände Hampus? Vad hände? Hur mådde barnen? Ja så många frågor som vi fick svara på, prata om och även höra hur andra hade upplevt det. Så himla otroligt värdefullt! Så om du som läser också har prematurbarn och blir erbjuden att få en sån föräldragrupp så gå på det! Eller om du inte blir erbjuden så fråga om det finns någon!
Första gången vi på riktigt fick se våra barn utan mask, 3 dygn gamla. Överst har ni Mattis och nederst Leia, visst finns de lite drag som har stannat kvar? Trots att de ser ut som två rynkiga gamla människor.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats