Jennie-Lie

Dagssömn

Vi har aldrig försökt få till några rutiner här på dagarna med sömn, utan låtit trollen bestämma själv när de är trötta och hungriga. Men nu har de verkligen fått in sina egna rutiner (och de är ungefär samma HALLELUJAH).
08.00 Vaknar de efter natten
Runt 11 tar de sin långa tupplur på mellan en till en och en halv timme.
Sen är de vakna till framemot 15 och sover ungefär en halvtimme.
Efter det så sover de inget mer innan natten runt 19.
 
Förut så sov de mycket fler gånger varje dag, men då somnade de inte förrän 22-23 på kvällarna. Nu så har de helt ställt om sig själva till att inte sova så mycket under dagen, men somnar mycket tidigare på kvällen.
Om vi är ute och promenerar med vagnen så slocknar de alltid en stund då också, allt ifrån 20 minuter till en timme.
 
Hur har ni det där hemma? Är ni strikta med sovrutiner på dagen? Eller är det olika från dag till dag?
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Det låter som det är ungefär samma sovtider här, fast med en extra sovstund framåt kvällen och läggdags för natten vid 22. Väntar lite på att pojken ska komma på att det är bättre att hoppa över kvällsvilan och somna för natten istället… 😉 Men nog är det skönt med rutiner!

 2. Anonym

  Min 9 månaders har också fått hitta sin rytm själv! Vaknar mellan kl 7-8, somnar igen ca 10-11tiden sover oftare 11/2-2h, somnar igen vid 15.30 ungefär (beroende på när han vaknade) sover ca 1-1 1/2 h, somnar för natten ca 19:30-20. Om vi är iväg på förmiddagen kan han hålla sig vaken ändå till 13 och sover då bara en gång, somnar då redan 18-18:30 men vaknar samma tid ändå 🙂

 3. Linnéa S

  Haha,vad roligt, Iris verkar ha ungefär samma rytm som Mattis och Leia. Vi har oxå i stort sett låtit henne styra själv med ät och sovtider. Ibland har jag försökt styra lite för att tajma in någonting som jag ska göra på dagen. Hon är dock nästan som en klocka och har sina tider ganska strikt varje dag och redan när hon var några månader så ville hon lägga sig vid 20 (plus-minus en timme) varje kväll, och så är det fortfarande. Skönt med fasta rutiner 😀

  1. Jennie-Lie

   Haha vaaa roligt 😀 Skönt att hon la sig vid 20 så tidigt, det gjorde ju tyvärr inte våra. Men nu är det som en helt ny värld för oss på kvällarna 😀 haha!!!

stats