Jennie-Lie

Köket närmar sig

Åhh det är så roligt i huset nu, för varje dag blir mer och mer klart.
Hela köket har vi valt att göra i lite modern funkis stil.
 
Bänkskivan är på och vi är så nöjda. Virrvarr var en väldigt populär bänkskiva under funkistiden (när vårt hus är byggt) och vi hittade en som påminner om virrvarr men som har lite mer struktur och finess i sig. Den heter textil grå, och den ser faktiskt nära ut som ett sofftyg.
Bänkskivan Marbodal Textil Grå
 
Väggarna hade vi tänkt måla grå (som ni ser på bilden så är det målat ett varv) men nu har vi faktiskt ångrat oss och kommer att kakla hela köket med vita kvadratiska plattor. Jag tror det kommer bli hur fint som helst. Här ser ni också att vitvarorna börjar få komma på plats. Mikron längtar jag nog som mest efter just nu, att hålla på att värma mat på plattorna med två kryplingar här hemma är inte alltid det lättaste.
 
Köket börjar komma på plats, Mikron uppe till vänster, ugnen längst ut till höger och innan det sitter spishällen.
 
Sen var det handtag till lådorna, det har vi velat fram och tillbaka med. Det satt ganska fina handtag på köket som var innan som vi funderade på att återanvända, men när vi började kolla närmare på dem så insåg vi att de var väldigt slitna och skadade. Så vi tog och beställde nya från byggfabriken. Vi hittade ett par jättefina som också är typiskt funkis, men på det vita enkla IKEA köket så blev det himla stilrent.
Beslag från byggfabriken, enkelt och stilrent precis som vi vill ha det.
 
Det börjar känna att vi närmar oss slutet i den stora renoveringen, och jag är så galet stolt över mig och H som gjort det här med bravur. I början satte vi som mål att vi (förutom det vi lejde in hantverkare för) skulle hinna måla övervåningen. Men vi kommer ha målat hela övervåningen och allt på entreplan utom vardagsrummet. Det har vi valt att vänta med för att även lägga nytt tak där inne själv. Så det blir ett litet projekt i vår.
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats