jennielie

Jennie-Lie

Ny säng!

Det här var vad vi pysslade med i helgen!
 
En ny säng till trollen!!! Bättre bilder kommer, nu är den bäddad och klar också. Så varför har vi byggt en säng till dem?
 
Vi lägger trollen vanligtvis vid 19 tiden, och vi går och lägger oss vid 23 ungefär. På den här tiden vaknar, framför allt Leia minst 5 gånger. Och det är inte bara stoppa ner henne och gå ut, nej hon behöver snutta och gosa och sen måste man stanna någon minut till för annars så gör hon ett ryck och vaknar. Så vi har inte en lugn stund om kvällarna känns det som. Det som händer är också att hon slår i spjälorna, tar tag i dem och reser sig upp och blir väldigt vaken på en gång och sen får hon nästan panik när vi lägger ner henne igen.

 
Sen sover de absolut som längst till 02 (senaste kvällarna har de fått lägga sig med oss direkt vi ska sova för de vaknar runt 22) i sina egna sängar innan de kommer in till oss, Mattis vaknar alltid så fort han hör att Leia är i ett annat rum, så att dela på dem är ingen idé. Inne hos oss sover Leia väldigt bra, bökar runt utan att vakna. Men nu börjar det bli för trångt så sömnen för mig och Hampus är lika med noll. Därför prövade vi nu att bygga en 120cm säng på golvet till dem som de kan dela på och böka runt i själva.
 
Det här hoppas vi ska förbättras med sängen:
– Att L inte ska vakna så fort hon rör sig.
– Att M inte ska vakna för att L är orolig, eller att vi måste ta med henne in till oss/ner till undervåningen.
– Att de ska kunna snutta och krama på varandra.
– Någon av oss kan lägga sig med dem tills de somnar istället för att få ryggskott över spjälsängarna.
 
M hjälpte glatt till att bära reglar till sängen.
 
Sen skulle madrassen testas ordenligt.
 
Igår sov de alltså första natten i nya rummet (vi bytte plats på sov och lekrum). Nattningen blir ju lite annorlunda, jag la mig på madrassen och var beredd på att hålla på länge nu när de kan krypa upp och ner fritt i rummet, jag stängde dörren så de iallafall bara kunde vara i sovrummet. Ganska snabbt så kröp de upp bredvid mig och ville läsa lite böcker, så vi läste två böcker sen stoppade jag undan dem. Och efter lite stök och bök och Leias tröttskrik så sov de som två stockar bredvid mig (de la sig där självmant), totalt tog nattningen 45 minuter. Alltså inte så mycket mer än en dålig nattning i sojälsängarna.
 
Och redan igår blev det märkvärt bättre. Leia vaknade en gång under kvällen, då fick hon lite mat sen var det bra och somnade gott om bredvid Mattis. Flera gånger gnydde hon till, men sen blev det tyst och hon somnade om själv (det har aldrig hänt). De sov i sin egen säng till 03:30 då var Hampus in och la sig med dem en snabbis, men Leia är så himla mammig just nu så hon började själv krypa mot vårt sovrum.
Första natten och de somnade bredvid varanadra tillslut.
 
Men jag tror och håller tummarna för att de blir bättre och bättre nu. Det känns riktigt riktigt bra iallafall. Förstår inte varför vi hållt på att bråka med spjälsängarna så länge, det här borde vi prövat för länge sen. Det är så konstigt att man präntar in i hjärnan hur det ska vara, barnen ska sova själv hela natten, de ska inte äta på natten, de ska inte behöva ha dig nära för att somna. Haha våra barn har isåfall helt missat instruktionsboken.
 
Vill ni ha en tutorial på hur vi bygde sängen? Några fler som har andra lösningar hemma än spjälsäng?
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Himla smart, vilken mysig plats det blev! Vi har funderat på någon slags sovfåtölj till pojkens rum. Dels för att ha som extrasäng, men också för att ha om man behöver stanna kvar hos honom om han är lite halvvaken. Just nu har vi hans madrass från resesängen i beredskap i hans rum om han vaknar tidigt på morgonen och inte kommer till ro utan att någon är kvar i rummet. Så lägger sig någon av oss på den och så sover alla en stund till 🙂 Men såklart, en rejälare säng vore ju trevligare för vår del 😉

 2. Emma

  Fint det blev.Hoppas att de gillar sängen. Hur byggde ni? Vart köpte ni madrass? Vill veta allt. Vi flyttar snart och då ska M få eget rum, eller någon typ av säng. Spjälsängen får nog vara kvar inne hos oss också.

 3. Anonym

  Men guuud va snyggt! Jag har länge funderat på hur vi ska göra när det är dags att byta ut spjälsängarna! Så bra tips!
  O va skönt att det verka gå bättre 👍🏻

 4. Anonym

  Men guuud va snyggt! Jag har länge funderat på hur vi ska göra när det är dags att byta ut spjälsängarna! Så bra tips!
  O va skönt att det verka gå bättre 👍🏻

stats