Jennie-Lie

4 träningstips för nybörjare

Jag trodde verkligen jag skulle vara den sista som skriver träningstips till andra, som jag nämnt så kör jag ärligt och öppet min träningsresa med Anna och Sanna på Träningsdippen på instagram. Och träningstipp passar mig bra, när jag nu börjat använda mig av Runkeeper igen så gick jag tillbaka och kollade min historik. Senaste löprundan jag var ute på var augusti 2016. Så gissa om jag just nu känner mig ganska duktig.
Mina mål just nu är två träningspass i veckan, plus en fysisk aktivitet med barnen på helgen. Det kan vara att åka pulka, vara på badhuset, skidor, dansa till Lollo och Bernie. Ja precis vad som. Men jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt, men jag har hittat mina knep och tänkte dela med mig av 4 stycken.

Använd appar för att se dina resultat
Vet du att det går fort framåt när man börjar röra på sig? Så mät dina resultat. Jag har på två veckor redan orkat springa lite snabbare och lite längre! Det blir man peppad av. Jag använder mig av Runkeeper

Berätta att du ska träna
Säg till någon du litar på att du har tänkt att träna, och när du har tänkt att träna. Jag berättar det för Hampus. Varför? För när jag börjar fundera på ursäkter så säger han ”GÅ OCH TRÄNA NU”. Så även om ni inte har en träningskompis nära, kanske du kan ha någon antingen man/fru/partner eller en vän som kan smsa och fråga om du är och tränar.

Träna som egentid
En sak för mig som är riktigt bra att att träna för att få egentid, för mig betyder det att inte träna när barnen sover. För när barnen sover så vet jag att även jag blir trött, lite frusen och vill bara förbereda nästa dag innan jag får njuta av lugnet i soffan. Vi har gjort så att efter frukost så ger sig en av oss ut och springer sin runda, ca 30-40 min, och när den kommer hem så är det nästas tur. På så sätt så får man en paus och det blir liksom lite lyxigt att ta sig ut.

Sätt upp mål eller belöningar
SÅ VIKTIGT! Vad tränar du för? Vilka delmål har du under vägen? Vad är din belöning? Jag kommer alldeles snart avslöja mitt mål, som inte är så omvälvande för många, men för mig är det stort! Delmålen jag har under vägen är t.ex att orka springa X antal km utan paus. Att orka ta mig ut X antal kvällar i veckan i rad. Bra belöningar för mig brukar vara, nya träningskläder, boka in en behandling (massage, naglar) eller en dag på SPA eller relaxavdelningen på badet.

Jag blev så glad att ni är några som hakat på inne på Träningsdippen!

Nu ska jag krypa ner i soffan med en riktigt fin kopp varm choklad, det är lika njutigt för mig som ett träningspass ska ni veta!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats