jennielie

Jennie-Lie

5 tips för att börja förskolan

Snart är det bara en vecka kvar till Unni börjar förskolan. Men redan igår var jag där på ett möte och Unni fick vara ute och leka med de andra barnen i ungefär en timme och det gick hur bra som helst.

Unni på förskolan

Jag har frågat er om bra tips när man ska börja skola in barnen och här kommer fem stycken!!

1. Börja rutinerna hemma

Fråga vad förskolan har för mat och sovtider och börja införa detta hemma. Då är barnet redan i fas med tiderna och det blir en mindre sak att ställa om.

2. Köp namnlappar

Vi skulle inte överleva utan namnlappar på vår förskola. Lappar som du alltså klistrar fast på barnens kläder, hjälmar och annat som behöver märkas upp. De kan man även ta bort och sen sälja vidare kläderna utan namn i.

3. Var lugn som förälder

Om man klarar av att vara lugn och trygg som förälder så smittar det oftast av sig på barnet!

4. Var beredd på bakslag

Att skola in barnen är en stor grej, de ska utveckla flera nya relationer på kort tid, förstå rutiner som finns och vara ifrån den trygghet som de haft i princip dygnet runt sen de föddes. Bakslag kan komma, inskolningen tar olika lång tid men stressa inte för lika snabbt som bakslagen kan komma så kan de också gå över.

5. Skapa kvalitetstid

När vi skolade in tvillingarna så hade jag fysiskt ont i kroppen av saknad ibland. Men då tänkte jag på allt vi kunde göra på kvällarna, inte så stora saker, bara en promenad tillsammans till lekparken, leka med deras favoritlera eller bara sitta och titta på tv och mysa.

Det viktigaste är att man kommer in i en vardag där alla trivs och det funkar. Känns det inte bra på förskolan, jobbet eller annat så fundera på varför och försök ta er ur det. För vardagen är ju en otroligt stor del av livet, just nu älskar jag vår vardag och det är en fantastisk känsla!!

Fyll gärna på med flera tips så vi kan peppa varandra. Eller tryck på hjärtat om du uppskattade inlägget, då blir jag så glad!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats