Jennie-Lie

Äntligen kan vi åka på skoterturer

Vi har ända sen vi flyttade hem och skaffade barn haft en målbild över att åka ut hela familjen med skoter, grilla korv och mysa. I helgen blev det äntligen dags!

Hampus har varit grym och tagit skoterkörkort i vinter, och tur som vi har så får vi låna barnens farfars skoter! Så i helgen tog vi med den och hela familjen till Stugun. Vi har ingen pulka till barnen så vi åkte bara några hundra meter till ett vindskydd, grillade korv och sen kunde vi åka lite små turer därifrån!

Förra påsken var vi ute med barnens faster och Tompa och åkte skoter. Mattis gillade det redan då, och även denna gång hoppade han glatt upp på skotern med pappa!

Leia var livrädd förra året. Hon åkte ett varv med mig och faster sen var det nog. I lördags åkte hon upp till vindskyddet, sen gick hon ner med momma och Unni. Men på söndagen så ville hon ut igen, ville åka längre och snabbare och när vi kom tillbaka så tjatade hon om mer. Så på eftermiddagen tog vi en till tur, hon tjoade och skrattade och sen gasade vi på lite mer. Hon blev tyst och jag tänkte hon tyckte det gick snabbt, men när vi stannade så insåg jag att hon somnat där mellan mig och Hampus. Sen sov hon hela vägen hem. Så nu tror jag hennes skoterfobi är borta. Otroligt häftigt att se barnen våga pröva och utmana sig själva, vi försöker att aldrig tvinga barnen, men pusha dom till att våga. Fin gräns ibland, men vill de inte så vill de inte!

Även Unni åkte lite skoter mellan mig och Hampus, hon sa inte så mycket alls. Bara kollade nyfiket, världens coolaste tjej!

Är ni skoterfamiljer? Varken jag eller Hampus har vuxit upp i skoterfamiljer och är helt nybörjare, men verkligen älskar det!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats