jennielie

Jennie-Lie

Bästa vänner

Leia och Mattis är verkligen så fina med varandra, om Mattis är ledsen så hämtar Leia nappen, om Leia ramlar så kommer Mattis och vill lyfta upp henne. Oftast är de också bra på att dela med sig till den andra, om de tillexempel får en frukt så tar de alltid med en extra och ger till den andra.
Eller så smakar de av varandras glassar. Sen är det inte alltid en dans på rosor, ena sekunden kan de gosa, leka och busa. Nästa sekund så bråkar de, drar varandra i håret eller knuffas. Vi säger alltid åt dem att man inte får göra illa den andra, men sen lägger vi mer energi på att trösta den som är ledsen än att skälla ut den som gjort något dumt. De känns som att de är för små för att förstå sig på en utskällning, och oftast gör de sånna saker i ren frustruation över att inte kunna uttrycka sig på annat sätt.
Jag tycker också det har blivit bättre sen de började på förskolan. Vi vet att Leia har en lite större tjej som tar hand om henne, och Mattis har en lite äldre kille som gärna leker med han. Då har de fått mer energi till varandra om kvällarna. I eftermiddag ska vi på utvecklingssamtal på förskolan, det blir spännande att se vad de säger.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats