jennielie

Jennie-Lie

Det är okej att hata vab

Det är verkligen okej att inte bli glad när förskolan ringer och säger att det är dags att hämta hem ett sjukt barn. Förra året den här tiden var jag helt slut, det var en fruktansvärd tid. Vi hade Unni som bara vara en månad, och sen i slutet av november så hade barnen bara kunnat varit 2 hela veckor på förskolan. Resterande tid var vab (och julledighet).

Jag kommer ihåg vilka otroliga skuldkänslor jag hade över att jag inte längre tyckte det var mysigt med vab, att jag inte orkade hitta på nya lekar, torka upp målarfärg för tusondegången den veckan eller hitta på roliga mellis.
Hampus i förra årets vab-soffa med två febriga barn.

Det var stress för att Hampus behövde jobba och få in pengar ekonomiskt, det var trötthet eftersom Unni var vaken och sov lite när hon ville vare sig det var natt eller dag, och sen var det full fart på dagarna med understimulerade barn som inte fick vara bland allmänheten. Att vara utomhus med två 2,5 åringar och 1 månads bebis var heller inte det lättaste då det skulle ammas, springa på toaletten och få på kläderna.  För oss fortsatte vaben ända till slutet av februari, och vi var helt slutkörda.

Varför skriver jag det här egentligen? Jag vet inte riktigt. Kanske vill jag bara säga till dig som läser det här att det är okej om du blir stressad, pressad och inte känner en lycka över att få hem ditt barn. Det är okej att hoppas och längta till febern är borta, till karenstimmarna har gått och till du får en sekund i ensamhet. För jag kände mig som en fruktansvärd mamma, men nu ett år senare när jag fått lite distans till det så förstår jag hur otroligt tufft det var.

Att bolla två febriga, understimulerade tvillingar och ha Unni fastklistrad på brösten samtidigt var fruktansvärt påfrestande. Men ibland fick vi till en mysig stund i kaoset.

Nu kommer jag jinxa oss, men jag gör det för er, i år har våra barn inte halls varit sjuk lika mycket. Knappt något alls. Men jag ser inte fram emot vabruari, får fortfarande lite panik av att tänka på magsjukor, influensor och konstiga prickar.

Om ni har ork och energi och vill ha tips till vad man kan göra under vab dagarna så har ni denna gamla goding film från Familj vecka på vecka, eller ett inlägg med 5 tips till vabdagarna (Den listan skrev jag 2017 för förra året var jag långt ifrån att ens orka tänka på detta).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats