Jennie-Lie

Dom växer upp

Ett tag nu känns det som att Leia och Mattis har stått hyffsat still i utvecklingen, eller still är fel ord, men allt sker liksom gradvis. De blir bättre och bättre på att prata. bättre och bättre på att röra sig, men det är inget som hänt så där poff som när de t.ex lärde sig att gå.

Men nu känns det som det är mycket som sker för första gången i deras liv. Vi börjar med igår, barnens faster och Tompa hade varit på middag. Då bestämmer sig Leia för att hon vill följa med faster hem, själv, utan oss och utan Mattis och sova över. Hon packar sin väska med pyjamas, tandborse, tofflor och morgonrock. Pussar oss alla hejdå, kramar Mattis flera gånger och säger ”Jag kommer sakna di hemma mi tillingbror”. Alltså mitt hjärta gick i miljoners biter, över hur fina de är med varandra men också över hur stora de börjar bli.

Mattis stannade kvar uppe med oss och kikade på lite film. Leia ringde facetime och sa godnatt till Mattis. Hon skulle borsta tänder, och byta om, men sen när de skulle lägga sig så började hon sakna Mattis och sa till faster att hon ville åka hem till sin tvillingbror. Allt var ju bara på test och vi förstod nästan att hon skulle komma hem igen, så faster skjutsade hem henne direkt och Mattis mötte henne med en kram på uppfarten.

Men bara att hon hade tanken, att hon själv ville bestämma att hon ville sova över hos någon annan, gjorde att hon kändes så stor. Mattis är lite mer mammig och pappig på kvällarna nu för tiden, så att han skulle tänka den tanken känns inte riktigt där än. Vilket inte gör den här mamman någonting (han sover ju mer än gärna över hos eller med våra närmsta när det väl behövs).

Sen idag då, så skulle det på sitt första kalas, hos Mattis bästa dagiskompis Oliver som fyllde 3 år igår. Det var spindelmannen-tårta, fiskedamm, disko och massa kompisar. Båda två var lite trött i början, men när de väl vaknade till så lekte de, hittade nya kompisar och hade det så skoj. Även Unni hade det bra som var igång hela tiden, men somnade gott hos Hampus strax innan vi skulle åka hem.

Vi har också börjat planera för deras första kalas (för kompisar), de har bestämt tillsammans att de vill ha ett Pippi-kalas. Så snälla kan ni inte ösa på med massa kalastips för 3åringar som man kan koppla till Pippi?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jennielie

   Jaaa va bra! Barnen älskar ju Pettsson och pannkakstårtan så det är ju en bra kombo! 😍❤️

 1. KARIN

  Vi hade pippikalas i höstas, jag hade ordnat med lite dekorationer från Åhléns pippi-kalas-serie (servetter, kakformar och cupcakeformar med figurer på tandpetare till), skrivit ut massa pippibilder och gjort långa girlanger, mycket ballonger och girlanger överallt! Till fika hade vi bland annat Herr Nilssons bananmuffins, Lillagubbens morotsmuffin med frostig 😀 Rätt enkla medel men superkul 😀

  1. jennielie

   Men åh vilka bra tips! Jag hittade Åhléns Pippi-inbjudningskort som vi ska skicka, så blir nog mer Pippi därifrån 😂❤️

stats