Jennie-Lie

5 tips för att få till en familjefotografering

Det är inte lätt att få hela familjen på bild, speciellt inte på en bra bild. I vår familj är det Hampus som är fotografen, men oftast så hjälps vi åt med att hitta idéer eller platser som kan funka och att få till en bra bild på tre barn, det kräver sitt teamwork. Jag tänkte jag skulle ge er några tips för hur ni lyckas.

 1. Välj en plats som betyder något
  Om du har en miljö omkring er som betyder något så har du gjort halva bilden , hur kaosig eller ledsna barnen än är, så är det på en plats som lyfter er och som ger er positiva känslor.
  Här är vi på en äng i närheten av där vi bor, med utsikten som vi verkligen älskar. Vart vi än tar oss i livet så kommer denna utsikt vara med i hjärtat.
 2. Låt barnen vara sig själva
  Leia och Mattis som är så stora så de förstår vad vi göra är väldigt involverade innan vi ska fota. De får själva känna efter vilka kläder de vill ha på sig (bara de inte är får dåligt klädd såklart). Endel vill ju gärna klä upp barnen, men är det inte charmigare att faktiskt ha kvar fina kort på hur barnen faktiskt ser ut? Det tycker jag <3
 3. Hoppa och lek
  Att få alla att stå still och titta in i kameran är dödsdömt, 99 gånger av 100 går det inte. Utan se till att hitta på lekar eller aktiviteter som inte kräver att barnen står stilla. Hoppa så högt ni kan, snurra, dansa eller lek viskleken.
  Här lekte jag och Unni flygplan medan Leia och Mattis fick springa så fort de kunde mot kameran.
 4.  Använd rekvisita
  Låt barnen ta med sig sina favoritleksaker ut, eller hitta något roligt som de kan bära på. Gosedjur, instrument, filtar, dockor det gör bilden så mycket mer levande och ärlig.
 5. Rätt utrustning
  Ska ni fota er själva så är det ett måste att ha rätt utrustning, stativ och självutlösare är min räddning (när inte Hampus är med).

 

Men mitt absolut bästa tips är att släpp kraven, strunta i Pinterest och Instagram, var er själva och ha kul. Då får ni inte bara fina bilder utan även en riktigt fin stund tillsammans. Jag har så många bilder som värmer hjärtat eftersom jag vet hur kul vi hade det, eller som jag kan skratta åt för jag kommer ihåg kaoset bakom.

 

Tryck gärna i hjärtat om ni gillade dessa tips så ska jag försöka komma på flera

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats