Jennie-Lie

Förskolan

Fick en fråga om hur vi tycker det varit på förskolan såhär första terminen, någonsin. Och hur långa dagar våra barn går. Först och främst såi är vi så himla positivt överraskade över hela förskolegrejjen. Det är sån himla stress och press numera att man ska hämta barnen så tidigt som möjligt, eller ha dem där så lite det bara går. Vilket måste betyda att förskolan är en ganska hemsk plats för barnen? FEL! Förskolan är en fantastisk plats för våra barn (självklart om det är en förskola där man trivs). Barnen får leka med nya vänner, hitta på saker att göra varje dag och ta för sig av världen på ett helt annat sätt än när vi var hemma med dem. Dessutom har vi kommit fram till att vi som familj har så mycket bättre tid tillsammans nu när energin finns. Att alla hämtar energi på varsitt håll på dagen, att sakna och längta efter varandra, och sen få höra vad man gjort om dagarna (förskolepedagogerna berättar alltid för oss vad de haft för sig och de är så mysigt att höra).
Sandlådan på förskolan är en hit varje dag!
Angående våra tider så har de sett ut som så:
Måndagar – Lediga med mig (eftersom jag endast har haft en 80% tjänst)
Tisdagar – 8-16 Hampus hämtar och lämnar
Onsdagar – 8-16 Hampus hämtar och lämnar
Torsdagar – 8-16 Hampus hämtar och lämnar
Fredagar – 8-14 Jennie-Lie hämtar och lämnar
Under dessa dagar så har vi även VAB-jour när vi har hämtning och lämning, sen pusslar vi efter hur våra scheman ser ut.
Till hösten kommer jag kliva upp och jobba 100% på mitt nya arbete, men det känns som att efter en lång sommarledighet tillsammans så kommer barnen (och vi) vara redo för fem dagar i veckan på förskolan.
Hur har ni andra det på era förskolor?
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats