Jennie-Lie

Gravid vecka för vecka 17


Måndag, betyder nytt avsnitt på Gravid vecka för vecka!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OaxorxoXzj4[/youtube]

 

Jag och Hampus pratar, och jämför vad vi tycker är viktigt första tiden med bebis hemma. Här kommer lite länkar och information kring sakerna vi pratar om.

 

 1. Vagn – Vi började alltså med en Bugaboo donkey när barnen var små. Här kan ni läsa lite mer om våra tankar kring valet av tvillingvagn.
 2. Adapter till vagn – Vilket krångel det var innan vi fick hem vår adapter till bugaboon. De somnade ofta i bilen, men så var vi tvugna att lyfta ur dem, såklart så vaknades det. Så glada vi var när vi fick hem den!
 3. Små handdukar  hittar ingen länk till dessa, men vi köpte våra på Ikea och Åhlens. Sånna som är till för att tvätta bort sminket egentligen. Superbra att alltid ha med sig i skötväskan
 4. Sjal och sele  Här har ni lite mer ingående tankar kring att bära barn, och vad vi har använt oss av för märken.
 5. Babysitter  Sån livräddare, och våra barn älskade dessa. Mer om hur de har funkat för oss kan du läsa här. Vi använde oss av Babybjörns babysitter.
 6. Babynest – Superbra för oss, vet att det är delade meningar kring denna lilla pryl, men vi älskade den, mer om det hittar du här. Som vi nämner så är det många små och duktiga företagare som syr dessa på beställning. Vårat kommer från cinolino.
 7. Speglar till bilen – Så bra att ha, speciellt när man åker själv med barnen/barne och har dem i baksätet. De finns på de flesta butikerna (tips är att fynda dessa begagnade).
 8. Vattenkokare – Jag hoppas verkligen att vår kommande lilla rumpnisse också kan tänka sig att ta flaska och bröst. Vet att det inte är någon självklarhet. Men då är den här helt suverän att ha hemma.
 9. Skötbädd – Den har använts flitigt här hemma. Vi sålde skötbordet när barnen inte ens var ett år, och då hade den mest samlat damm i badrummet i någon månad. Det byttes där det fanns plats och tid helt enkelt. Vi har en superfin från Färg och Form som vi faktiskt har kvar och använder fortfarande.

 

Kan ni inte ge mig era topp 5 saker ni använde när barnen var pyttisar??? Så roligt att läsa, få inspiration eller komma ihåg vad som faktiskt användes.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Vad kul det är att få följa er i videoformat❤️
  Jag tänkte tipsa er att kolla på en vagn där ni inte behöver en adapter till babyskyddet. T.ex. Britax smile 2 (tidigare Brio Smile) passar med Britax babyskydd Römner, och då behöver man aldrig en Adapter. Vi har en Brio Smile och hade babyskyddet till när Kaela var liten, och det var guld att bara kunna hoppa mellan babyskydd och ligg- och sittdel utan att hålla koll på extra adaptrar😊 sedan är vagnen helt toppen också! Suffleten är helt fantasktisk då den går att fälla ut i flera steg och i fullt utfällt läge täcker i princip hela sittdelen😊 Den tar heller inte speciellt stor plats ihopfälld, vilket är bra då man oftast ska ha med så myckeg mer i bilen också😉 (Det var den enda vagn som skulle få plats i vår lilla gokart). Så vi skulle absolut köra samma vagn om det det skulle bli en till knodd😊

  1. jennielie

   Haha sötis, tack!! Åh har en vän som precis köpt en sån så vi måste absolut kika på den! Verkar ju himla smidig 😍

 2. Anna

  Vår lilleman är fyra och en halv månad nu. Här kommer min top 5:

  – de små handdukarna från Ikea (har en kräkbebis och klarar oss hyfsat med 40st om vi tvättar varannan dag)
  – tvättmaskin (ok, inte exklusivt en bebissak men att kunna tvätta när man vill när precis allt blir nerkräkt är guld!)
  – vagnen (har en Britax smile 2 som vi är supernöjda med)
  – babysitter (oklart om jag eller lilleman älskar den mest)
  – flaskor från herobility (har testat fyra olika flaskor och verkligen fastnat för dessa)

  1. jennielie

   Åh yeah, JAAA tvättmaskinen! Tacka den som kom på den! Mattis var också en riktig kräkbebis så den kördes varm hemma!
   Tack för tipset, har kikat lite på Smile 2, ska nog åka och pröva den lite. <3

 3. Maria

  Hej! Gillar verkligen era videos men också din blogg 😊Kommer ni ta reda på könet? Hur tänker ni kring det?

  1. jennielie

   Hej!! Tack snälla, jag blir så glad av att höra det <3 Vi har faktiskt inte bestämt oss kring att veta könet eller inte. Den här gången känns det som det absolut inte spelar någon roll vem vi väntar. Samtidigt så är jag sååå nyfiken av mig!! Hur skulle du gjort? 😉 <3

   1. Maria

    Förstår helt! Jag är en kontrollnörd och sjukt nyfiken så jag hade velat veta allt 😆😊 När har ni Rul? Kram!

stats