Jennie-Lie

Hos ögonläkaren

Förra veckan innan vi for till fjällen så hade Leia och Mattis fått en kallelse till ögonmottagningen. En rutinkontroll för förtidigt födda barn vid 2,5 års ålder. Och det märks att dem är vana vid läkare dessa två, för se gjorde precis som läkaren sa hela tiden. Till och med när de fick dropparna i ögonen så protesterade dem knappt.

Påväg in på sjukhuset!

De fick kolla på en pinne som hon flyttade runt, peka på symboler på en tavla och kolla i en maskin där det var en film om en nalle som åkte på en rymdraket till månen för att handla glass (dem pratar fortfarande om den här lilla filmsnutten). Sen blev det droppar i ögonen, vänta 30 minuter och sen kikade hon med ”pannlampan”.

Leias ögon fick ett ok, hon får gå på nästa kontroll vid BVC när hon blir 4år. Men Mattis kunde hon se lite tecken på översynthet, inte så pass att han behövde glasögon nu. Han får komma tillbaka till mottagningen om ett år för att kolla igen, och vi fick uppmaning på att hålla koll på om han visar några tecken på att han har det jobbigt med synen.

Stolt som bara den blir jag iallafall över mina två troll som är så duktiga och lugna vid läkarbesök. Det är tack vare alla fantastiska läkare vi mött genom dom här snart tre (!!!) åren!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats