Jennie-Lie

Magsjukan tog oss

Ja det har gått magsjuka några veckor på förskolan, och nu klarade vi oss inte längre. Vi hade njutit av en helg med sommarvärme förra helgen, och jag och Hampus hade fått ett dygn själva för att rensa massa på tomten och i vårt garage (eller soprum kanske vi kunde kalla det för).


På vår ensama kväll passade vi på att äta middag med Hampus syster, Tomas och Helena och Johan på Brunkullan. Jag har ju helt plötsligt börjat gilla musslor så till förrätt blev det självklart det, alltså mums!

Vi åkte för att hämta hem barnen och ganska direkt började Leia klaga på ont i magen och ville gå och lägga sig (det är inte jätteovanligt för henne så vi tänkte inte mer på det) hon la sig i soffan och en stund senare så reser hon sig upp och lägger världens största kräk rakt i mamma och pappas soffa. Hampus hade på vägen till Stugun också klagat på ont i magen, så vi insåg att det var bara att skynda oss hem.

Och så blev det Hampus tur, så han och Leia fick lägga sig i barnens rum med hinkar redo. Jag sprang runt som en tok hemma och diskade, tvättade i ordning lakan och handdukar, städade undan så vi var redo för vab daqar, vi har 72 timmars regel på vår förskola vid magsjuka så det blir en hel del dagar hemma att vara beredd på. Vid 00.30 kröp jag ner i sängen och jag han inte mer än lägga mig ner så är det Mattis tur, som tur var hade jag ställt fram hink även hos oss så vi klarade oss, den gången. Han somnade om och vid två tiden (jag hade fortfarande inte somnat utan lyssnade på varje litet ljud) så gick han upp för att dricka vatten, men när han skulle hoppa upp i sängen så kom kräk nummer två rätt över hela sängen.

Så det var bara att ställa in honom i duschen, riva ur sängkläder och i och med detta vaknar såklart Unni. Och sekunderna senare kommer Leia upp klarvaken med en inte lika klarvaken pappa efter sig. så mellan 02 och 03 så var vi alla vakna. När Mattis var duschad och sängen sanerad så skulle vi precis gå och lägga oss, men nej då kräktes Leia rakt på sig själv och golvet så det var bara att börja om proceduren,

Hampus mådde som sagt dåligt också så tillslut så fick han lägga sig i vårt rum med Unni, och jag tog Leia och Mattis och var beredd på en vaken natt, men faktiskt så var det de sista som hände, sen sov de som stockar hela natten och dagen efter var det som att det aldrig hade hänt.

Två slitna troll morgonen efter, men som ni ser så gick maten ner.

Jaja sen gick det nästan tre dagar innan det var min tur. Men nu är vi friska och laddar för Kalas i helgen.
Hur galet att vi har två 4 åringar här nästa vecka?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats