Jennie-Lie

Mens efter graviditet och förlossning

Inlägget är ett samarbete med Menskopp.se

Något som jag tycker det pratas alldeles för lite om är det här med mens efter graviditet och förlossning. Jag hade ingen aning om att mensen kunde ändras efter du fött barn. För mig var den ganska densamma efter förlossningen med tvillingarna. Medan efter förlossningen nu med Unni så har jag fått betydligt mer mens, men färre antal dagar. SPÄNNANDE!

För mig har mensen hållt sig borta fram tills jag slutade med amningen, men båda gångerna har den kommit tillbaka typ samma vecka som jag slutade så kom mensen tillbaka. Med tvillingarna så var det 6 månader efter förlossningen, och med Unni 10 månader efter förlossningen.

Och eftersom den helt plötsligt var så riklig så var jag inte beredd med tamponger och bindor, vilket betydde att flera gånger fick jag göra den berömda pappersbindan inne på toaletten. Sjukt obekvämt och inte så läckage säkert heller. Så då bestämde jag mig för att testa menskoppar från Menskopp.se som jag hört så mycket bra om.

Visste du t.ex att du gör av med 12000 tamponger eller bindor i genomsnitt under en livstid? GALET! En menskopp kan du ha i upp till 5 år, och behöver alltså 7 st i genomsnitt på en livstid. Tänk på ekonomin, vilken skillnad! Och för miljön, vilken otrolig vinst!


Såhär ser de alltså ut de små kopparna, roligt med lite olika färger och vet inte om ni ser det men det är även tre olika storlekar på dessa! Den genomskinliga är minst, den rosa är mellan och den blåa är störst. Men alla storlekar finns i alla färger.

Jag har använt menskopp nu i två mensomgångar och är så imponerad och nöjd! De kommer i olika storlekar och färger så du kan hitta en som passar dig! I början var jag fundersam på hur man skulle få in den på plats, hur den skulle sitta kvar och om det inte skulle vara obekvämt. Men NEJ, det är så lätt att få den på plats, den sitter kvar hela tiden och du känner den inte alls. När den är full tömmer du den, spolar den i vatten och tvättar av med parfymfri tvål och stoppar in den igen. Efter du använt klart den så kokar du den och sen är den redo att användas nästa gång (och du förvarar den i en väldigt fin påse) så du kan diskret ha med dig den i väskan så du är redo! Så på riktigt, pröva och du kommer aldrig mer behöva göra en pappersbinda!


Det är inte så lätt att fota hemma med en ettåring som vill leka med allt som jag håller på med. Speciellt när de är så härliga färger.

Vill du också testa? Använd koden NORRLAND19 så får du 10% på ditt köp hos Menskopp.se (giltig tom 2019-03-31).

Är ni fler här som redan testat? Vad tycker ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Rekomenderar också menskopp!! Känner mig mycket fräschare och mensperioden känns inte alls lika jobbig och det bästa är den minskade klimatpåverkan👍🏼

stats