Jennie-Lie

Middag hos oss

Inlägget är ett samarbete med Monkids.se

Så många frågor jag får kring hur våra middagsrutiner ser ut hemma hos oss. Jo såhär är en klassisk vardag hos familjen Wickström.

17.00 den som har jobbat plus Leia och Mattis kliver innanför dörrarna. Den som varit hemma med Unni har oftast förberett middagen så den är hyfsat klar att börja äta direkt. Oftast har våra barn somnat i bilen på vägen hem, så då gäller det att vara snabb med maten för att det inte ska bli helt kaos hemma när de vaknar.

På bordet har vi alltid dukat fram tallrikar, bestick, glas. Barnen har sitt egna porslin med cirkusmotiv, och på deras tallrikar lägger vi deras vitaminer. Det är en liten apa och en liten fisk från Monkids som de får.

Apan är en multivitamin tablett och har bland annat i sig den viktiga dagliga dosen av D-vitamin som behövs speciellt nu när det är mörkt ute. Fisken är en tablett med fiskolja och alltså Omega 3 som är bra för utvecklingen at hjärnan. Äter du fet fisk minst två gånger i veckan så behöver man inte den här. Men eftersom vi vet att vi är dålig, riktigt dålig på att laga fisk hemma, så kompletterar vi med just den tabletten också.

När barnen får se sina vitaminer på tallrikarna så blir de alltid glada, det är som ett gott litet försnacks innan middagen. Vi gillar inte att tvinga barnen att äta upp maten för att de ska få sina vitaminer, utan ser hellre att de får äta de på en gång så är det ”avklarat” och de inte behöver känna att de måste förtjäna sina vitaminer. Det är ju underbart att de tar sina vitaminer och att de gör det med så himla glatt humör.

Förutom att vi är dålig på fisk så försöker vi äta varierad kost, något med kött, något med kyckling, något helt vegetariskt. Men det känns så skönt att veta att deras vitaminer gör så de får i sig bra med vitaminer och mineraler som de behöver. Skönt att som förälder kunna släppa lite på den pressen.

Efter middagen så väntar det lite mys i soffan, ofta med något på tvn. Favoriterna just nu är Greta Gris (Leias val) och My Little Pony (Mattis val).

Sen är det duschen som gäller, och även där här vi mycket användning av Monkids hudvårdsserie. I deras badbalja är det badskum, i håret har vi deras schampo (det enda schampot mina barn accepterar) och efteråt smörjer vi in med apkräm, alltså deras hudkräm. Våra barn älskar att bada och duscha, och speciellt med alla härliga produkter som doftar godis enligt dom själva.

Efter bad så kryper vi ner i deras säng, läser en godnattsaga (just nu är Pettson och Pannkakstårtan favoriten) och 19.30 släcker vi lamporna för att sova. Sen somnar Leia på en gång och Mattis efter kanske 10-15 minuter.

Vad har ni för kvällsrutiner hemma?

Vill ni också testa Monkids vitaminer eller deras hudvårdsserie för barn? Gå in på apotea.se och uppge koden JENNIE-LIEmonkids så får  ni 20% rabatt på alla produkter, gäller fram till 30 november 2018. Så himla bra!!

Inlägget är ett samarbete med Monkids.se

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats