jennielie

Jennie-Lie

När man får tråkigt

Igår fick vi som sagt vara hemma då förskolan stängde. På förmiddagen blev det mys och lite ärenden på stan, sen åkte vi hem för att vila lite. Hampus hade möte på eftermiddagen så jag och barnen bestämde oss för att gå ut och kolla på fåren och korna. Sagt och gjort så knallade vi ut!

För oss är det väldigt lyxigt att ha så mycket djur precis runt huset. Efter ett tag gick vi vidare till vår lilla lekplats.

Och från lekplatsen så ser vi vägen, där for det förbi några bussar och barnen sa bestämt “åka buss”. Tänkte någon sekund på allt jag behövde springa hem och packa. Blöjor, våtservetter, nappflaskor men sen kom jag på att jag har ju två stora barn som klarar sig bra utan allt det där. Så jag kikade på busstidtabellen och insåg att det gick en buss om bara 5 minuter. Så vi gick och ställde oss för att vänta på bussen.


Så nöjda barn jag fick. Vi kollade på allt utanför fönstret, pratade om att man bara fick trycka på knapparna när man skulle av. När bussen stannade för att släppa på fler så ropade Leia och Mattis “nej mamma buss mer”, de ville alltså inte sluta åka buss. Men när vi kom till stan så förklarade jag att nu får vi plinga och när bussen stannar så ska vi kliva av. De gjorde precis som jag sa och när de klev av vinkade de glatt hejdå till busschauffören. 

Vi sprang ner på stan och kikade lite på allt spännande där. Köpte en smoothie och sen mötte Hampus upp oss!

Så himla rolig eftermiddag med barnen! Tänk att en liten bussresa kan vara så spännande och rolig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats