jennielie

Jennie-Lie

Norrlandspäron – avsnitt 4 Doula

Idag är det dags för ett nytt avsnitt av Norrlandspäron, och jag träffar den lugnaste, mjukaste och peppigaste människan, Tea Gärdlund, som är utbildad Doula och bor här i Östersund.

Efter vår inspelning så kände jag en liten sorg över att jag inte visste om att det fanns en doula här under min senaste förlossning med Unni. Jag hade verkligen behövt det där extra stödet både inför förlossningen, men även under förlossningen, och Hampus hade verkligen behövt det där extra stödet under tiden när vi var på BB rummet och han tyckte det var så jobbigt att inte veta hur han skulle göra, vad han skulle göra eller hur han kunde hjälpa.

Vi pratar såklart om alla våra förlossningar, Tea är nämligen själv 4 barns mamma. Sen är det så mycket tips inför förlossningen, med förlossningsbrev, ställningar, smärtlindring och mantran. Så ska du snart föda barn eller vara med på en förlossning, då måste du bara lyssna på detta avsnitt.

Förutom att Tea är utbildad doula så har hon också släppt en bok, som handlar om hennes upplevelse att leva med någon som inte får än att må bra. När hon var ung så hamnade hon nämligen i en relation som innebar en fruktansvärd psykisk och fysisk misshandel. Jag fick med den här boken av Tea och har börjat läst den de få pauserna vi haft i semestern och är helt fast. Så den rekommenderar jag verkligen inför kvällens mysiga höstkvällar i soffan, här kan du beställa den.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats