Jennie-Lie

Vår bestämda lilla dam

Alltså vår lilla Leia, lilla lilla Leia, som är så bestämd. Har aldrig mött ett så litet barn med så starka åsikter som vår Leia. Det här med kläder är ett sånt exempel. Det är knappt lönt för mig och Hampus att lägga fram kläder till henne på kvällen. För hon ska själv bestämma vad hon ska ha på sig.

Från att aldrig någonsin velat ha på sig klänning, så är klänning det enda hon velat ha nu i några veckor. Eller om hon för dagen ser något annat som hon bara ska ha på sig. Tillexempel det här fotbollsstället som vi fått från Libero, en morgon såg hon det liggandes på byrån. Och då var det bara hejdå alla andra kläder. Vi försökte förklara att det var kallt ute, att hon kunde ha på sig dom när hon kom hem och föreslog andra kläder. Men nej inget gick hon med på, självklart försökte vi även byta kläderna på henne med hon blir så förbannad och slåss, spänner sig och gråter floder med tårar.IMG_1158

Så hon fick helt enkelt gå såhär till förskolan en morgon, foppatofflorna hon fått av farmor är också något som ska vara på hela tiden just nu. Vi tog med ombyte till förskolan och efter frukosten när de skulle gå ut så fick de faktiskt byta kläder på henne. Men alltså man kan ju inte göra annat än att skratta?

Mattis bryr sig inte ett dugg vad han har på sig. Mer än att han ibland inte vill ha på sig någonting, haha.

Är ni fler som har barn med väldigt starka viljor när det kommer till kläder?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paulina Gunnardo

  Hähä, igenkänning. Och skrattar gör jag nu när hon sover. Annat är det på morgonen påväg till förskolan när det här med kläder efter väder inte riktigt går fram. Ja jisses., bestämda små fantastiska ungar <3

  1. jennielie

   Haha jaaaa, imorse vad det kaos då vi bara hittade en av hennes favoritskor. Grät hela vägen till förskolan <3 haha!

 2. Sandra - Blivande tvåbarnsmamma

  Haha barn alltså, när dom får för sig saker och är envisa som åsnor. Min son är för liten för att bry sig om kläder, men jag antar att det kommer en vacker dag.
  Jag var dock hemsk när jag var liten.. En såndär som bråkar på morgon och säger ”Nä men mamma jag kan inte ha dom där sockarna, för dom matchar inte med mina trosor” – hahaha!

stats