jennielie

Jennie-Lie

Vår förlovning och bröllop

Igår kom det upp en post på Facebook att det var tre år sen Hampus friade till mig och som ja sa att jag självklart ville gifta mig med honom. Jag kom på att jag faktiskt aldrig skrivit riktigt om bröllopet, vi slog ju ihop det med Leia och Mattis namngivning och den biten skrev jag lite om i det här inlägget. Dessutom är det flera av er som nyligen frågat efter detta så här kommer lite om vår dag.

Men vårt bröllop ägde alltså rum 12 september 2015, bara ca 3 veckor efter att Hampus friade till mig. Vi hade ju en lokal bokad för Leia och Mattis namngivning, vi ville inte gifta oss i kyrkan och därför bestämde vi oss för att köra när alla våra närmsta ändå hade bokat in en dag och kom från landets alla olika hörn.


Vi firade hela familjen Wickström den 12 september 2015, tänk att vi idag har en till liten familjemedlem hos oss.

Vår ceremoni började att jag gick in tillsammans med min pappa, till en låt som följt mig och Hampus åt genom våra år tillsammans. Nämligen “This is Home – med Abalone dots”.

Sen hade vi en borgerlig vigselförrättare som hälsade alla välkomna och pratade lite om kärlek.
Innan det var dags för själva löftet, och i borgerlig vigsel så låter det såhär:

Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap lovar ni att respektera och stötta varandra. Som makar är ni två självständiga individer som kan hämta styrka ur er gemenskap. Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra, frågar jag:

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?
(Svar: Ja.)

Vill du N.N. ta denna/denne N.N. till din hustru/man att älska henne/honom i nöd och lust?
(Svar: Ja.)
(Paret kan växla ringar.)
Jag förklarar er nu för äkta makar.
När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit. 

Jag tycker att det här löftet är så himla vackert, så ja det kom nog någon liten tår.

Helt nyvigda och förälskade!

Sen pussades vi, vigselförättaren utbringade en skål (alla gäster hade försetts med ett glas med dryck innan) och sen var det dags för Leia och Mattis namngivning.

När det sen var dags för middag och fika så gick vi in, vi hade en buffé med supergod lokal mat och sen fina tårtor med fjäll och i aprikos och mintgröna färger.
Lokalen valde vi att dekorera med Eucalyptus blommor, och det var även det jag hade i håret tillsammans och runt handleden tillsammans med någon persikofärgad ros här och där.

En mina favoritbilder från dagen är denna, den obligatoriska “Vi har gift oss selfien”

Totalt hade vi ca 40 gäster, under middagen var det lite tal, men annars väldigt lugnt. Efter middagen körde vi ett musikquiz som jag och Hampus satt ihop från våra år tillsammans. Frågor som våra nära och kära kunde, om roliga minnen, konstiga saker vi gjort mm. Det var väldigt uppskattat! Sen fick vi improvisera en första dans tillsammans då vi tydligen inte fick skippa det som vi hade tänkt, det var faktiskt supermysigt. Därefter så droppade endel av, medan vi hade fixat ett drinkbord på en nattklubb (eftersom jag älskar att gå ut och dansa) så dit drog vi oss för att forsätta festen. Så himla rolig natt, tror vi landade på hotellrummet klockan 4, värk i benen, helt slut men sååå lyckliga efter en perfekt dag och natt med våra närmaste.

Bröllopsparet på dansgolvet

Någon gång i framtiden kanske vi slår till med ett större bröllop, förnyar våra löften och bjuder på en sån där stor drömfest. Men just där och då i livet var det där vår drömdag, god mat, härliga människor och dansa sent in på natten.

Hur har era bröllop varit? stora eller små? Eller har du varit på något bröllop som du tyckt var sådär extra superbra? Jag själv älskar bröllop som är personliga, där man känner igen människorna i allt från kläder, till maten och lokalen. T.ex såg jag några bekanta som gifte sig i helgen som bjöd på McDonalds som nattmat ute på deras lokal, alltså HUR ROLIG IDÈ!?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats