Jennie-Lie

Vår valborg

I år såg Leia och Mattis verkligen framemot valborg. Vi har börjat lyssna på Madicken på kvällarna, och just historien om när hon går till majbrasan älskar dom. Så när vi har pratat om Valborg och majbrasan så har de blivit så peppade.

Vi började kvällen med våra bästa vänner, Sanna, Johannes och Johanna. Även Jonnas kusin var där med hennes föräldrar. Vi gjorde något som jag verkligen kan tipsa om, nämligen grillade Pizza. Alltså jisses så otroligt gott det blev, min favorit topping var en med Chevre, rödbettor, pinjtenötter, ruccola och balsamico. Ni hör hur gott det låter?

Iallafall så tog grillningen lite tid och Leia och Mattis hade ätit klart och var sååå peppade på att ta sig till Majbrasan, så jag tog med mig dom och gick ner. Så kunde de andra grilla klart i lugn och ro, innan Hampus tog bilen ner (så vi lätt skulle kunna packa in trötta barn sen).

Brasan tändes, barnen åt sockervadd, vi spelade på chokladhjulet och vann (och vilken tur att det var minsta priset vilket betydde två chokladbitar så tvillingarna fick en var), spelade på lotteri med mormor där Mattis vann ett litet gosedjur men som han snällt delade med Leia så det blev inget tjaffs där heller. Unni somnade i vagnen och sov hela kvällen, det var skönt då det var såå mycket folk och svårt att gå.

Kvällen gick och barnen blev tröttare och tröttare, klockan 22 avslutas alltid kvällen med fyverkerier och Leia hade stenkoll på att morbror skulle skjuta fyverkerier så de ville vara kvar. De var så trötta, men också så glada, så det var inga problem att hänga kvar tills det var dags. Eftersom de var så trötta så la vi ut en filt på gräset, svepte in dom i jackor eftersom det var kallt och så fick dom lite popcorn. Fyverkerierna började, Leia som hade sett framemot det så mycket blev rädd och sa efter första smällen ”Jag vill inte se mer fyverkerier, vi går till bilen”. Men hon hoppade upp hos moster och efter bara någon smäll till så skrattade hon och pekade istället.

Sen förstår ni kanske att vi hade tre barn som var helt slut, så det var bara att packa in oss i bilen och åka hem. En heeeelt fantastisk kväll, och jag älskar att vi får till denna traditionen med barnen.

Hade ni en bra valborg?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats