jennielie

Jennie-Lie

Världsprematurdagen

Idag mina fina läsare är en viktig dag, världsprematurdagen.
Som ni vet så är Leia och Mattis födda i vecka 30 + 3, och vi fick en tuff start med flera veckor på neonatalen. Trots det så kände jag mig varje dag trygg i läkarnas händer, och idag två och ett halvt år senare så är de som vilka andra barn som helst, möjligtvis lite vildare.

IMG_0456Kan ni se vem som är Mattis och vem som är Leia på bilden? 

Jag tänker fortfarande ofta på vår resa vi gjorde, hur vi satt i fåtöljerna med Leia och Mattis invirade i flera lager filtar hela dagarna. Om hur varje litet framsteg gjorde oss så lyckliga, och om hur bakslagen tog knäcken på oss. Det var en jobbig och tuff tid, och jag hoppas att vi slipper det denna gången med Sprallis, men samtidigt så kunde vi inte känt oss mer trygga på sjukhuset och neonatalen. Så TACK alla ni som på något sätt jobbar med att rädda dessa små människor, vad skulle vi ha gjort annars?

 

Ni hittar även en superfin artikel på vimedbarn.se idag där jag fått dela med mig av mina känslor och upplevelser kring att få barn förtidigt.

Vill ni hitta andra inlägg som handlar om vår prematur-resa så  kolla in kategorin Neonatal med trollen.
Eller inlägget mina älskade prematurbarn

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristin

  Min dotter föddes också för tidigt, i v.32+2, och vi fick tillbringa fyra veckor på neonatalavdelning. Jag känner verkligen igen mig i er emotionella resa, och allt man behövde lära sig på sjukhuset vad gäller vägning, mätning och provtagning osv.
  En fundering nu över din nuvarande graviditet. Går du på fler kontroller hos bvc och sjukhus nu eftersom dina tvillingar föddes för tidigt? Efter min förlossning i juli sa man att det kunde bli aktuellt för mig om vi väljer att skaffa fler barn i framtiden, och jag är lite nyfiken att höra andras erfarenheter om detta.

  1. jennielie
   jennielie

   Åh ja det är en helt egen värld att bo på neo! Nej jag har inga extra kontroller alls, kanske för att det var tvillingar förra gången och mer vanligt att de kommer tidigt? Kanske är annat om man har ett barn som kikar ut förtidigt ❤️

stats