jennielie

Jennie-Lie

Vecka 24

Så då knallar vi in i vecka 24 med Sprallis.

Från 1177.se
“Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.”

Som ni vet så har den här veckan inneburit att Hampus har fått känna flera sparkar av Sprallen. Jag känner hen flera gånger om dagen rejält nu, vilket är fantastiskt mysigt. Den här känslan att jag inte är själv börjar infinna sig och det finns inget mysigare än att få en liten buff då och då. Nästa längtan är att försöka få barnen att känna Sprallisen sparka.
Jag mår ändå helt okej på dagarna, men har svårt att gå längre sträckor. På eftermiddagarna är det jobbigt att gå överhuvudtaget då jag får sammandragningar och får gå sakta sakta. Men inget illamående och tröttheten är ändå under kontroll.
Halsbrännan kommer lite till och från, nu har det varit lugnt några dagar. Andra dagar får jag knapra Novalucol på kvällarna.
Igår när jag var in på affären så låg det ett hav med Satsumas framme, och jag köpte ett kilo som var slut imorse. GUD SÅ GOTT! Det känns som att mitt sommarbehov av jordgubbar nu kommer ersättas med lite cravings efter satsumas.
Bristningarna har inte blivit fler på någon vecka, superkul att ni gillade youtube klippet där jag visar upp magen och bristningarna. Ska försöka dokumentera så mycket som möjligt av magen den här graviditeten.
Att vara i värmen på Teneriffa som gravid var bara skönt, jag njöt så mycket av både solen (fast jag låg alltid i skuggan) och av vattnet. Att vara i vattnet med den här gravidakroppen är verkligen helt underbart. Allt ont och tungt försvinner för en stund.
IMG_1591
Den här bilden tog Hampus på mig i solnedgången på vår date på stranden. Magen i vecka 23 (22+2).

Jag hittade mina inlägg från när jag var gravid med tvillingarna i vecka 24, och såg att den här veckan blev jag sjukskriven på 50%. Känns skönt att inte behöva bli det den här gången.
Om ni vill jämföra min graviditet med trollen så hittar ni vecka 24 med dem här.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats