Jennie-Lie

Vecka 25

Från 1177.se

Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Mitt i vecka 25 alltså, och vi börjar närma oss vecka 31 (då twinsen föddes) med stormsteg. Det är ju någonstans en stor milstolpe för oss, och vi hoppas och tror att den lilla vännen i magen vill stanna inne något längre än vad Leia och Mattis gjorde.

Namn
Vi har börjat spåna på namn till Sprallisen, vi har ett namn som jag verkligen gillar om det är en flicka. Vi kan nämna att det är ett unisex namn så Hampus tycker det passar även om det blir en pojke, men jag vet inte jag. Jag tycker det skulle passa bättre på en tjej.

Halsbrännan
Alltså kvällarna är inte roliga längre, jag dricker så mycket mjölk och äter novalucol för att hålla ner halsbrännan. Det är inte varje kväll, men kanske varannan nu då.

Bristningarna
Ja som ni såg på mitt inlägg igår så har det ploppat upp några fler bristningar, men inget som stör mig nämnvärt den här gången faktiskt.

Magen och kroppen
Förutom bristningarna så känner jag faktiskt att den här graviditeten är tyngre än förra, trots att jag bar två barn då. På eftermiddagarna kan jag knappt gå, får gå väldigt sakta, för att annars får jag sånna sammandragningar. Ryggen känns av, kan inte sitta ner på golvet längre, vilket jag gör ganska mycket annars för att leka med barnen. Jag tror helt enkelt att min kropp var riktigt i form för att bli gravid igen, därför blir det tyngre.

debce3e9-1f30-4906-92bc-97ce5d72358fMagen i vecka 25 (24+4)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Hade också halsbränna ett bra tag med lillasyster (nu fem mån) men i mitt fall slapp jag allt vad tabletter innebar då jag skippade mjölkprodukter mot em/kvällen. Funkade för mig oaf. Eller så var det psykologiskt för hjälp vad kroppen är fantastisk och olika från graviditet till graviditet och från person till person! Jag har två döttrar och graviditeterna har varit lika men ändå olika. Lycka till, önskar dig allt gott!

  1. jennielie

   Men så konstigt, jag som tycker att mjölkprodukter är det enda som lindrar min halsbränna. Som du säger så vet jag inte om det bara är psykologiskt 😉 Ja visst är det spännande att det kan vara så lika, fast så olika samtidigt med graviditeterna!!
   Tack snälla du <3

 2. Sara

  Har du prövat omeprazol, annars gör det 😊 20 mg en om dan så kanske du slipper halsbrännan helt! Lycka till 👍 !! /Apotekare och själv gravid i v23

  1. jennielie

   Oj vilket bra tips, inte fått eller hört att man kan göra det. Det ska jag absolut pröva, det är ju hemskt! Åh grattis till graviditeten, kul att vi är så nära varandra i veckorna <3

stats