jennielie

Jennie-Lie

Vecka 26 – MVC

Igår var vi som sagt på MVC för att kolla till Sprallen. Vi fick ta stick i fingret, blodprover, mäta magen och lyssna på hjärtat. Helt underbart, hade glömt bort hur mäktigt det är att få höra hjärtat slå där inne. Hampus spelade in hjärtljuden och tanken är att vi ska göra en lika tavla som vi gjorde till trollen, kommer ni ihåg den ni som följt oss länge? Annars kan ni kika här.

Magkurva
Magkurvan låg inom det normala, men lite högre än genomsnittet. 26 cm var livmodern nu. Hon berättade att det kan vara så att ibland växer livmodern fortare den andra graviditeten, men sen stannar av. Så det fick vi se nästa besök om den fortsätter enligt kurvan eller stannar av lite. Hur som helst så konstaterade hon att Sprallen hade gott om utrymme (vilket känns så som den lilla snurrar omkring).

Prover
Alla prover såg bra ut, blodsockret hade sjunkit lite men låg fortfarande okej.

Hjärtslag
Hjärtslagen låg fint på runt 148 slag per minut. Enligt myterna ska alltså detta betyda att det är en flicka. Men om jag inte minns helt fel så låg både Leia och Mattis runt 150 slag per minut förra graviditeten.

Tröttheten
Jag tycker att tröttheten har börjat smyga sig tillbaka. Inte alls så illa som de första veckorna. Men runt 21 på kvällen är jag helt redo för att sova. Kan också känna ett svagt illamående när jag är som tröttast. Hoppas att jag slipper må illa igen, vet ju att det kan komma tillbaka på slutet.

Processed with VSCO with b5 preset

Jag börjar få lite smått panik över att vi redan är i vecka 26. Tvillingarna kom ju i vecka 31 (30+3) vilket betyder att det är mindre än fem veckor kvar tills dess. Det är ingen tid alls och vi har inte så mycket iordning hemma för en liten bebis. Vi har dock börjat, en spjälsäng är köpt, lite kläder och nu ska vi göra en lista på vad mer vi behöver.

Någon fler som kände sig mer oförberedd andra graviditeten?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jennielie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats